ENSZ támogatás a stratégiai készleteknek

agrarszektor.hu
Az Egyesült Nemzetek Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) támogatásáról biztosította Francois Hollande francia elnök nemzetközi stratégiai gabonakészletekről szóló javaslatát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A FAO főtitkára, Jose Graziano da Silva érdeklődését és egyben támogatását fejezte ki Francois Hollande javaslatával kapcsolatban, mely azt a célt tűzte ki, hogy stratégiai készletek létesítésével növeljék a nemzetközi élelmiszer ellátás biztonságát. “A FAO stratégiájához kiválóan illeszkedik a biztonsági tartalékok képzése, mely hatékonyan hozzájárulhat az élelmiszerárak stabilitásához." - nyilatkozta da Silva, aki az októberben esedékes kínai látogatása során tárgyalásokba kezdeményez az ügy előmozdítása érdekében. Kína jelenleg az egyik legjelentősebb állam, mely saját stratégiai tartalékokkal rendelkezik, csak ezen a héten mintegy 400 ezer tonna szóját adott el.

A főtitkár egy római találkozón nyilvánította ki támogatását, melyen Norberto Yauhar argentín mezőgazdasági minszterrel tárgyalt. Argentína nem mellesleg 1 millió tonnányi tartalékot tart fenn mind kukoricából, mind búzából, ráadásul komoly hangsúlyt fektet ezek fenntartására. Yauhar korábban már folytatott az ügyben tárgyalásokat a kínai kormánnyal, egyelőre kétes sikerrel. Nem ilyen egyöntetű azonban a stratégiai tartalékok ötletének fogadtatása. A világ második gabona exportőreként számontartott Ausztrália például arra figyelmeztetett, hogy a tartalékok akár vissza is üthetnek az árakra illetve a termelésre. Valószínűtlennek tűnik az USA támogatásának elnyerése is, mely a második világháborút követő évtizedekben kísérletezett hasonlóval, ám végül elvetette ennek lehetőségét.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55