Erősödni tudott a forint délelőtt

agrarszektor.hu
A napot még változatlanul 312 körül kezdte a forint az euróval szemben, majd délelőttre egy egységgel tudott erősödni a magyar deviza, amivel a régióban is felülteljesítő. Közben a dollár ismét lejtőre került az euróval szemben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Délelőttre 310,8 környékére erősödött vissza a forint az euróval szemben, ez már 0,3 százalékkal alacsonyabb a tegnap esti szintnél. Ezzel párhuzamosan a dollár jegyzése 263,9-ig esett vissza.

Ezzel egyébként a forint a régióban is felülteljesítő, hiszen a lengyel zloty például 0,1 százalékos javulást mutat, míg a cseh korona minimális mértékben tudott erősödni.

A feltörekvő piacokon az orosz rubel kismértékben gyengült az egyébként is botladozó dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,3 százalékot tudott javítani. A török lírát tegnap szinte kivégezték, több mint 3 százalékos zuhanást mutatott miután éleződtek a diplomáciai feszültségek Törökország és az USA között. Ezt követően ma reggel majdnem fél százalékos erősödést mutat a líra, de ez is csak szerény korrekciónak tekinthető.

Esik a dollár, kapaszkodik vissza a líra

A dollár kedd reggelre megint lejtőre került az euróval szemben, a keresztárfolyam 0,3 százalékos emelkedés után 1,178 környékén járt. Eközben a japán jen 0,1 százalékkal erősödött az amerikai devizával szemben, míg az angol font 0,2 százalékot javított.

Esik a dollár, kapaszkodik vissza a líra

Magyar szempontból ma elsősorban a reggel megjelenő szeptemberi inflációs adatra lesz érdemes figyelni, majd a nap második felében jön az IMF frissített gazdasági előrejelzése, mely többek között Magyarország kapcsán is új prognózist jelent majd.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?