Eséssel kezdi a hetet a forint és az euró

agrarszektor.hu
Hétfő reggel további erősödéssel kezdett a dollár az euróval szemben, a befektetők a jelek szerint a német választás papírforma-eredményére a vártnál talán hevesebben reagáltak. Délelőttre aztán a forint is lejtőre került egy kicsit - írja a Portfolio.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő délelőtt kis lépésekkel tovább erősödött a dollár, így az euróval szemben 1,188-ig jött vissza, ami már több mint fél százalékkal marad el a péntekitől.

Ezzel párhuzamosan a dollár-forint árfolyam 261,2-ig emelkedett, ami majdnem két hónapos csúcsot jelent.

Délelőttre 310,6 környékére gyengült a forint az euróval szemben, ez már 0,2 százalékos esést jelent a magyar deviza szempontjából.

 

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett az euróval szemben, míg a cseh korona minimális erősödést mutat. A feltörekvő piacokon sem látunk egyelőre komoly mozgásokat, elsősorban a dollár erősödése miatt gyengülnek a devizák. Kivétel talán az orosz rubel, mely még így is minimális erősödést tud felmutatni az amerikai devizával szemben. A török líra 0,3 százalékos gyengüléssel indított a dollár ellenében, míg a dél-afrikai rand 0,2 százalékot veszített.  

A fejlett devizák közül a dollárnál is jobban kezdi a hetet a brit font, mely még amerikai vetélytársával szemben is tudott javítani majdnem fél százalékot. Ez elsősorban azzal magyarázható, hogy a jelek szerint közelednek az álláspontok a britek által fizetendő Brexit-számla körükl, egyre kisebb a különbség az elképzelt végösszegek között.

Esik az euró Merkel győzelme után

Különösen fontos makroadat nem jelenik meg a hét elején, a jegybanki nyilatkozatokra azonban érdemes lesz figyelni, ugyanis több fontos Fed-döntéshozó mellett megszólal Mario Draghi EKB-elnök is.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?