Fantáziát látunk az iráni agrárexportban is

MTI
A mezőgazdasági kereskedelmi kapcsolatok bővítéséről, valamint a kutatás-fejlesztés lehetséges közös formáiról egyeztetett Irán és Magyarország. Magyarország jó lehetőséget lát az agrárexportra a közel-keleti országba.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a héten Abbas Keshavarz iráni növénytermesztési miniszterhelyettessel tárgyalt. A mezőgazdasági kereskedelmi kapcsolatok bővítéséről, valamint a kutatás-fejlesztés lehetséges közös formáiról egyeztettek. Mindkét fél elkötelezett egy agrárkutatás-fejlesztési kormányközi megállapodás aláírásában - olvasható a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közleményében.

Irán érdeklődik a magyar gabona-, zöldség- és gyümölcsvetőmag, valamint a növényvédő és rovarirtó szerek iránt, Magyarország pedig jó lehetőséget lát az exportra a közel-keleti országba. Ezen kívül tárgyaltak a technológiai transzfer lehetőségéről és egy ezt koordináló, kétoldalú szakértői testület létrehozásáról. Kezdeményezték továbbá az élelmiszergazdasági termékkivitel hatósági engedélyezését szabályozni hivatott, állat- és növényegészségügyi együttműködést rögzítő tárcaközi szándéknyilatkozat aláírását. A találkozón szó esett iráni gyógynövények magyar feldolgozásának lehetőségéről is.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33