Féléves csúcs közelében a forint

agrarszektor.hu
Az elmúlt kereskedési napok alapján úgy tűnik, hogy az euró menetelése elakadt, a dollár a mélyrepülésből pedig kezd talpra állni. A forint az euróval és a dollárral szemben is féléves csúcsa közelében mozog, de utóbbival szemben esélyes, hogy rövidesen lefordul erről. A brit és az amerikai részvénybefektetők ma pihennek, így ez kihathat ma az egész világra a kereskedési aktivitást és a piaci mozgások méretét illetően: csendesebb kereskedésre van kilátás - olvasható a Portfolio elemzésében.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!


Az elmúlt kereskedési napok grafikonja alapján úgy tűnik, hogy elakadt az euró menetelése a dollárral szemben 1,1250 körül, ma reggel a jegyzések 1,12 alatt mozognak, de még az 1,1130-as támasz szint felett jár a kereskedés.

Kezd visszatérni a dollár ereje


A Fed lassabb kamatemelési pályájával kapcsolatos piaci várakozások jót tettek a feltörekvő piaci devizák között a forintnak is, és részben ez segítette a 307-es szintig, féléves csúcsra erősödni az euróval szemben a múlt hét közepére. Azóta is ennek az erősebb szintnek a közelében stabilizálódott, ma reggel 308 körül járnak a jegyzések a bankközi piacon.

Kezd visszatérni a dollár ereje


A forint ereje és a dollár korábban látott szenvedése együtt oda vezetett, hogy a dollár/forint jegyzések egészen 274-ig süllyedtek múlt hét közepére (féléves forintcsúcs), de azóta itt a dollár újraéledő ereje miatt a jegyzések 276 közelébe visszaemelkedtek.

Kezd visszatérni a dollár ereje


Munakszüneti nap miatt ma az Egyesült Államokban, és az Egyesült Királyságban is szünnap van. A lényegesebb makroadatok sora így csak holnaptól kezdődik:

Kezd visszatérni a dollár ereje


Címlapkép forrása: AFP Daniel Leal-Olivas

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?