Fókuszban az agrárium (x)

agrarszektor.hu
Új lehetőségek tárházát nyitja meg a vállalkozások számára a Dél TAKARÉK.

Kedvező ajánlatok, Vállalkozói Centrumokban saját ügyintézők várják a vállalkozókat, a megnövekedett tőkének köszönhetően pedig nagyobb vállalati igényeket is ki tudnak majd elégíteni.

A Szigetvári Takarék, a MECSEK TAKARÉK Szövetkezet és a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet 2017. november 30-ai egyesülésével létrejövő Dél TAKARÉK egy mérethatékony, a régióban komoly piaci részesedéssel rendelkező takarékszövetkezetté válik, még magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtva az ügyfeleknek. A vállalkozók számára mindez azt jelenti, hogy a meglévők mellett új, kedvező szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A takarékszövetkezeti szektorra illő sajátosság azonban továbbra is megmarad: a gyors, helyi döntéshozatal és a rugalmas konstrukciók a jövőben is a Dél TAKARÉK ismérvei lesznek.

 

A különböző vállalkozások - igazodva a külső körülményekhez - meglehetősen tág működési szerkezetben tevékenykednek. Egy kereskedelmi bank a kisebb vállalkozásokat ú.n dobozolt termékekkel szolgálja ki. Ezzel szemben az egyesülő Takarékok komplexen képesek például egy változatos struktúrában tevékenykedő mezőgazdasági vállalkozás összes gazdálkodó egységét a termelési ciklushoz igazodó forgó forrásokkal és a termelést hosszabb távon biztosító beruházási forrásokkal ellátni. A három takarékszövetkezet utódjaként létrejövő Dél TAKARÉK-nál nagyon kedvező fedezeti és kamatfeltételekkel vehető majd igénybe Agrár Széchenyi Kártya, támogatásokat előfinanszírozó- illetőleg saját forgóeszköz finanszírozó konstrukciók. A hosszabb távú működést biztosító állóeszközök finanszírozásához helyi szinten tudnak majd ajánlani különféle futamidejű beruházási hiteleket és a Takarék Csoporthoz tartozó lízing konstrukciókat. Ezek felhasználási köre igen széleskörű, szántóföldi növénytermesztéssel kapcsolatos gépek, terménytárlók, szárítók vásárlására és sok egyéb célra is fordíthatóak.

"A Takaréknál valódi igényekre valódi megoldásokat nyújtunk, más szóval speciális élethelyzeteket kezelünk. Az agráriumban is megjelent a generációváltás, ami lényegében részesedésvásárlást takar. Ennek finanszírozása speciális, de felkészültünk rá. Emellett az agrárium alapját jelentő termelőeszköz, a föld vásárlását is képesek vagyunk forrásokkal biztosítani." - mondta Csányi Zsolt, a fúziót vezető Szigetvári Takarék ügyfélkapcsolati igazgatója és egyben vállalkozói hitel üzletágvezetője.

A szolgáltatások jelentős része a Szigetvári Takaréknál már most is rendelkezésre áll, a jövőben ugyanakkor nagyobb hitelezési volumenre lesz majd lehetőségük. A Dél TAKARÉK négy és fél megyét lefedő működési területén az összes szolgáltatást decembertől lehet igénybe venni.

A Szigetvári Takaréknál, - decembertől Dél TAKARÉK-nál - a folyamatosan bővülő Vállalkozói Centrumokban kifejezetten a vállalkozások kiszolgálására szakosodott, speciálisan kiképzett kollégák várják majd a partnereket. A cél, hogy a vállalkozásaik sajátosságaihoz igazodó, de mindkét fél számára leginkább kedvező megoldási módokat kínáljanak az ügyfeleknek, hiszen a hosszú távú jó kapcsolat alapja a kölcsönös megelégedés - ebben hisznek.

A Takarék által nyújtott vállalkozói szolgáltatásokról bővebb információt a www.szigetvaritakarek.hu oldalon olvashat.

 

 

Fizetett tartalom

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?