Idei csúcsánál a forint, már csak 307 forint egy euró

agrarszektor.hu
Egy Fed-döntéshozó esetleges márciusi kamatemeléssel kapcsolatos nyilatkozata jókora lendületbe hozta a dollárt többek között az euróval szemben, és így még a rendkívül kedvező eurózónás üzleti aktivitási adatok sem segítették az eurót. Ezek az adatok viszont kedvező képet vetítenek előre többek között a magyar gazdaságnak, így ezzel összefüggésben idei csúcsára, 307-ig erősödött kora délutánra a forint az euróval szemben - áll a Portfolio elemzésében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.


Idei csúcsánál a forint, már csak 307 forint egy euró 2017.02.21 14:35

Általánosan jó a hangulat a fejlett és feltörekvő részvénypiacokon, ebben a kedvező eurózónás délelőtti konjunktúra-adatok bizonyára segítettek és ezek mentén a forint is kicsit tovább tudott ma erősödni. Az euróval szembeni jegyzések kora délutánra már minimálisan a 307-es szint alá is benéztek a bankközi piacon, azaz beállította idei csúcsát a forint. (A dollárral szemben 291,5 körül jár az árfolyam, az eleve erős zöldhasúval szemben nem beszélhetünk semmiféle csúcsról.)

306,8 alatt már arról beszélhetnénk, hogy tavaly november közepe óta nem volt ilyen erős a forint.

A forint és a zloty összességében az elmúlt napokban csak minimálisan erősödött, jóval nagyobb mozgás következett be a dél-afrikai randnál, illetve a török líránál. Utóbbi az euróval szemben az elmúlt három hétben közel 10%-kal szárnyalt.

Egyhavi csúcsra kapaszkodott a forint 2017.02.21 11:23

Az egyik Fed-döntéshozó tegnap megjelent nyilatkozatában nem zárta ki az esetleges márciusi kamatemelést, ami hajnal óta jókora lendületbe hozta a dollárt többek között az euróval szemben. A jegyzések 1,0620 körülről mostanra 1,0540-ig ereszkedtek, azaz múlt szerda óta a legerősebb most a dollár.

Az euró erejét az sem táplálta, hogy délelőtt rendkívül kedvező német és francia üzleti aktivitási adatok láttak napvilágot: közel 6 éve nem volt ilyen erős a pezsgés a fizetési övezetben. Ezek az adatok viszont - mivel kedvező képet vetítenek előre többek között a magyar gazdaságnak - , egyhavi csúcsra erősítették délelőtt a forintot az euróval szemben. A jegyzések a reggeli 308 körülről 307,3-ig ereszkedtek a bankközi piacon.

A forint ereje és a dollár világpiaci erősödése együtt azt eredményezte, hogy a dollár/forint kurzus a tegnap esti 290 közeléből 291,8-ig visszaemelkedett.

2017 Európa éve lehet: kirobbanó formában a németek és a franciák 2017.02.21 10:47

Rendkívül jó hírek érkeztek ma reggel Európa két legnagyobb országának gazdasági aktivitási mutatóiról, amelyek oda vezettek, hogy az eurózóna együttes konjunktúraindexe csaknem 6 éve nem látott magasságba kapaszkodott. Különösen figyelemre méltó, hogy a francia választási bizonytalanság mellett a szolgáltató szektor nagy lendületet vett, illetve az is, hogy az eurózóna összesített foglalkoztatási alindexe közel egy évtizedes csúcsra ért.

tovább a cikkhez...

Megint próbál 308 alá kitörni a forint 2017.02.21 08:20

 

Kedd reggel 307,8 körül kezdte a napot a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a hétfő esti árfolyammal. A dollár jegyzése 290,75-nél járt, míg a svájci frank a nap elején 289,27 forintba került. A forint hétfő este tudott visszakapaszkodni 308 alá, ezzel ismét megpróbál kitörni a 308-310-es sávból, ami napok óta meghatározza a jegyzést.

Megint próbál 308 alá kitörni a forint

A magyar deviza régiós versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékkal gyengült, míg a dél-afrikai rand 0,35 százalékot veszített.

A feltörekvő devizák gyenge teljesítménye jelentős részben a dollár erősödésével magyarázható, az amerikai fizetőeszköz kora reggel 0,3%-ot erősödött az euróval szemben, ezzel ismét 1,06 alá süllyedt az árfolyam. Közben a japán jen is 0,3 százalékot veszített az euróval szemben, míg az angol font 0,1 százalékkal gyengült.

Megint próbál 308 alá kitörni a forint

Ma a hétfőinél izgalmasabb nap elé nézünk, hiszen már kinyitnak az amerikai piacok is a tegnapi szünnap után. Ennek ellenére inkább kisebb súlyú makroadatok érketznek majd, a beszerzési menedzserindexek mellett a jegybanki nyilatkozatok tartogathatnak izgalmakat.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?