Januárban dönthetnek a Pápai Hús 1913 Kft. tőkeemeléséről

agrarszektor.hu
A cég többségi tulajdonosainak egybehangzó véleménye szerint valamennyi érintett közös érdeke a pápai húsipari cég anyagi helyzetének rendezése. Az önkormányzati tőkeemelésről a következő, január 16-i taggyűlésen már döntés születhet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Politzer József ügyvezető igazgató a mai taggyűlést követően úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a többségi tulajdonosok, vagyis a Dedeko Kft. és a Nyugat-Agro Kft. nem zárkóznak el az önkormányzati segítség elől, az azzal történő tárgyalások folytatására külön tárgyalódelegációt jelöltek ki annak érdekében, hogy a megbeszélések eredményétől függően akár már a január 16-i taggyűlésen érdemi döntést hozhassanak.

December végén jelentették be, hogy a pápai önkormányzat ötven százalék fölé emeli jelenlegi nyolcszázalékos tulajdoni hányadát a Pápai Hús 1913 Kft.-ben. Áldozó Tamás, a város polgármestere a tulajdonrész pontos értékét nem közölte, csak annyit mondott, hogy a tőkeemelés több milliárd forintot jelent. Közlése szerint a tőkeemelés biztosítja a többletforrást az ezer embert foglalkoztató húsüzem forgóeszközhiány miatti problémájának megoldásához. A tőkeemeléssel a stratégiai - azaz a háromnegyedes többséget igénylő - döntéseket leszámítva a város határozhat a társaság ügyeiben - tette hozzá.

A húsipari cégek megmentését kormányzati szinten koordináló Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a decemberi pápai sajtótájékoztatón azt mondta: az önkormányzat nagyobb szerepvállalásával biztosított lesz a termelők és beszállítók folyamatos, pontos kifizetése, és a megfelelő alapanyag finanszírozása.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58