Kamarai kártyára jár a kedvezményes hitel

agrarszektor.hu
Februártól 1600 takarékszövetkezeti fiókban vehetnek igénybe kedvezményes banki szolgáltatásokat az agrárkamarai kártya birtokosai - többek között ezt tartalmazza az a stratégiai megállapodás, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a TakarékBank Zrt kötött. A pénzintézet néhány éven belül duplájára szeretné növelni a takarékszövetkezetek részesedését az agrárhitelpiacon, a NAK pedig a termelők versenyképességének javítására törekszik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a TakarékBank Zrt. között létrejött megállapodás célja, hogy elősegítse a mezőgazdasági és vidékfejlesztési stratégiában foglalt célkitűzések megvalósítását, valamint a rendelkezésre álló uniós és hazai források kihasználását - közölték a felek a megállapodás aláírása után. Ennek érdekében a bank az agrárium minden termelői szegmensére célzott hiteltermékeket fejleszt ki, illetve az uniós támogatások felhasználását segítő finanszírozási konstrukciókat dolgoz ki.

Ilyen kedvezményeket nyújt a TakarékBank

A megállapodás értelmében a kamarai kártya tulajdonosai februártól 1600 takarékszövetkezeti fiókban vehetnek igénybe kedvezményes banki szolgáltatásokat - ebben az évben ingyenes számlavezetést, díjmentes internetbank hozzáférést és az első évben díjmentes bankkártyát -, valamint kamatkedvezménnyel, akár kezelési költség nélkül érhetnek el ágazatspecifikus hiteltermékeket.

Az együttműködés részeként a TakarékBank a jövőben kiemelt figyelmet fordít azok tevékenységek, ágazatok finanszírozására, amelyek az agrárpolitika fejlesztési célkitűzései között szerepelnek - áll a közleményben. Így a bank a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklusban meghirdetett támogatások előfinanszírozását segítő konstrukciókat dolgoz ki, különös tekintettel az őstermelők és családi gazdaságok technológiai fejlesztését, gépesítettségét és hatékonyságának növelését célzó, valamint az öntözéses gazdálkodás elterjesztéséhez, az élelmiszeripari fejlesztési stratégiához, az állattenyésztéshez és a kertészethez kapcsolódó támogatásokra.

Nagyobb részesedés és tanácsadói szerep

Továbbá az őstermelők és a családi gazdaságok működési sajátosságaira tekintettel a kockázatkezelés  és -elemzés módszertani fejlesztésével igyekeznek segíteni a jobb finanszírozási környezet kialakítását. "A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával kötött megállapodás szervesen illeszkedik a takarékszövetkezeti integráció stratégiájába, amely középtávon mind a finanszírozás, mind az ügyfélszám terén az agrárium és az élelmiszeripar vezető piaci szereplőjévé kíván válni" - mondta Szabó Levente. A TakarékBank vezérigazgatója hozzátette: néhány éven belül duplájára szeretnék növelni a takarékszövetkezetek piaci részesedését az agrárhitelpiacon, a nemrégiben létrehozott Agrár Központtal pedig erősíteni kívánják a takarékszövetkezetek szakmai tanácsadói szerepét az agráriumban.

"A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiemelt feladata, hogy javítsa tagjai versenyképességét, és gyakorlatorientált szolgáltatásokat nyújtson számukra" - mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke. "A kamara szándéka, hogy a TakarékBank céljaival összhangban feltárja a lehetséges finanszírozási forrásokat és felhívja tagjai figyelmét azon lehetőségekre, amelyek a NAK által is felkarolt agrárpolitikai célkitűzések keretein belül a tagok gazdálkodásának és működésének elősegítését célozzák" - tette hozzá Győrffy Balázs.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?