Kapaszkodik a dollár, de a forint egyelőre nem mozdul

agrarszektor.hu
Továbbra sem tud egyik irányba sem elmozdulni a forint az euróval szemben, a 308-310 közötti szűk sáv erős támasznak tűnik az árfolyamban. A dollár viszont az utóbbi napokban 1,22 alá tudott visszakapaszkodni, és csütörtök reggel is tovább erősödött - írja a Portfolio.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel a forint 308,58-nál állt az euróval szemben, ami minimális elmozdulást jelent szerda estéhez képest. A forint az utóbbi napokban nagyon úgy tűnik, hogy beragadt a 308-310-es sávba, és onnan egyik irányba sem tud elmozdulni. A dollárral szemben 253,07-nél állt a magyar deviza, míg a svájci frank 262,22 forintba került.

Kapaszkodik a dollár, de a forint egyelőre nem mozdul

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, és ma egyelőre a feltörekvő devizák esetében sem látunk jelentős mozgást. Az utóbbi napokban megint nagyot gyengülő török líra például 0,15 százalékkal kapaszkodott vissza a dollárral szemben, ezzel az utóbbi egy hétben "már csak" egy százalékos esést mutat. Az orosz rubel minimális gyengüléssel kezdte a napot, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékot veszített a dollár ellenében.

Az euró-dollár esetében már-már úgy tűnt, hogy csak felfelé lehet az irány, aztán az utóbbi pár napban előbb megtorpant az euró erősödése, majd óvatos korrekció kezdődött. Ez folytatódik csütörtök reggel is, a dollár 0,2 százalékkal 1,2188-ig kapaszkodott vissza. A japán jen eközben 0,15 százalékkal gyengült az amerikai devizával szemben, míg az angol font 0,3 százalékot veszített.

Kapaszkodik a dollár, de a forint egyelőre nem mozdul

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?