2018. március 20. kedd Klaudia

Hírek - Agrárpénzügyek

Kapaszkodik vissza a forint a tegnapi nap után

A keddi nap második felére nagyot fordult az euró árfolyama, közben szép lassan a forint is megbotlott. Szerdán viszont a magyar deviza ismét felülteljesítő, a dollár pedig próbál tovább kapaszkodni - írja a Portfolio.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Tegnap érezhetően gyengült a forint, hiszen egy napja még 304,4-nél járt. Mostanra azonba 305,52-ig erősödött vissza a magyar deviza az euróval szemben. A dollár most éppen 255,77 forintba kerül.

Ezzel egyébként a forint felülteljesítő, hiszen a lengyel zloty például továbbra is 0,2 százalékos gyengülésben van az euróval szemben, míg a cseh korona stagnál. Tegnap a kereskedés egyik nagy vesztesei a feltörekvő devizák voltak, ugyanis az újabb észak-koreai rakétateszt miatt visszaesett a kockázatvállalási hajlandóság. Szerda reggel az orosz rubel 0,1 százalékos erősödéssel folytatta, a török líra árfolyama nem változott, míg a dél-afrikai rand szintén stagnálással indította a napot.

Tényleg láttuk az euró tetejét tegnap?

Az euró a keddi nap első felében szárnyalt a dollárral szemben, hamar elérte az 1,20-as lélektani határt az árfolyam, majd onnan estére vissza is erősödött a dollár. Ezt követően a szerdai napot ismét 0,2 százalékos erősödéssel kezdte az amerikai deviza, így 1,195 alá csúszott az euró-dollár. Ez talán annak köszönhető, hogy egyre többen elhitték, hogy az 1,20-as szint felett láthattuk az árfolyam csúcsát egy időre. Közben a japán jen 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,1 százalékot tudott javítani.

Tényleg láttuk az euró tetejét tegnap?

Ma a nap második felében érdemes lesz figyelni, ugyanis Amerikában fontos adatok jelennek meg. Egyrészt a magánszektor foglalkoztatását mérő augusztusi ADP-index, másrészt a felülvizsgált GDP-adat, melyek befolyásolhatják a devizapiaci hangulatot is.

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu