2018. március 19. hétfő József, Bánk

Hírek - Agrárpénzügyek

Kedvező döntés a kis vágóhidaknak

A vágás utáni minősítés rendszerét hazánk szaktárcája, az EU által engedélyezett legmagasabb mértékben könnyítette – tudósította a Magyar Agrárkamara (MA) az MTI-t. Ebből az fog következni, hogy a kisebb vágóhidak működtetése könnyebb lesz.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

A testület az MTI-nek hozzátette, hogy az MA régi, közel egy éves javaslata kerül ezzel megvalósításra, mellyel a kistérségek ellátásán kívül a magáncélra történő vágásokat is elősegíti a szaktárca, valamint nagyon jót tesz a helyben történő húsforgalmazásnak is.

Fazekas Sándor miniszter a minap módosította az egyik rendeletet, melyben a vágóállatok vágás utáni minősítését szabályozta a minisztérium. Ebben pontosan kimondja, hogy mekkora az a mennyiség, mely még nem von maga után minősítési kötelezettséget. Ez kifejlett szarvasmarha esetében legfeljebb 75 állatot, míg sertésnél 200-at jelent éves átlagban hetente.

De a minősítés nem csak ebben, hanem végrehajtásában is módosult, mivel most már sertés esetében, a szúrást követő 45 percen belül el kell végezni, míg marha juh, vagy kecske esetében elég egy órán belül.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu