Kéthavi mélypontra bukott a forint a dollárral szemben

agrarszektor.hu
A hirtelen jelentősen erősödő amerikai kamatemelési várakozások táplálják a dollár erejét, miközben a forint csütörtökön mérsékelten gyengült, a kettő eredőjeként pedig a forint kéthavi mélypontra bukott 294-nél a zöldhasúval szemben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Amint tegnap este is rámutattunk: néhány nap leforgása alatt jelentősen emelkedett a március 15-re árazott Fed kamatemelés esélye, immár 75% körüli valószínűséget rendel hozzá a piac, ez pedig táplálja a dollár erejét a főbb devizákkal szemben.

Az euró ellenében az 1,05 körüli jegyzések fontos támasz zónát tesztelnek, amely ha elesik, akkor mindjárt arról beszélnénk, hogy idei csúcs közelében jár a dollár. Ma este Fed jegybankári beszéd-nagyüzem lesz, hiszen három döntéshozó mellett az elnök is megszólal, Janet Yellen egy üzleti fórumon magyar idő szerint este 7-kor fejti ki gondolatait. Előtte délelőtt, illetve délután az európai és amerikai szolgáltatói beszerzési menedzser indexek friss értékei lehetnek piacmozgatók.

Kéthavi mélypontra bukott a forint a dollárral szemben

A zöldhasú ereje a fonttal szemben is látszik, amelyet nyomasztanak a Brexittel kapcsolatos félelmek és kilátások. A jegyzések január közepe óta nem látott szintre, 1,23 alá buktak. A forint a fonttal szemben 361 körül járnak a bankközi piacon.

Kéthavi mélypontra bukott a forint a dollárral szemben

A forint csütörtökön az utóbbi heteket tekintve intenzív gyengülést szenvedett el: az euróval szembeni jegyzések a reggel 307,5-ről 309,5-310 közöttig gyengültek és ma reggelig ebben nincs változás. Ez azt jelenti, hogy az euróval szemben közel egyhavi mélypontra buktak.

Kéthavi mélypontra bukott a forint a dollárral szemben

A dollár ereje és a forint megbillenése oda vezetett, hogy 294-ig emelkedtek a dollár/forint jegyzések a bankközi piacon, amire két hónapja nem volt példa.

Kéthavi mélypontra bukott a forint a dollárral szemben

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13