Klór az észak-kínai Coca Colában

agrarszektor.hu
Ideiglenesen bezáratott egy Coca-Cola gyárat az élelmiszerfelügyeleti hatóság Észak-Kínában, miután az üzem februári gyártású termékeiben klórt találtak - tájékoztatott a Sanhszi tartományi hatóság hétvégi közleményében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A felügyelet munkatársai áprilisi ellenőrzésük során fedezték fel, hogy egyes üdítőitalok klór tartalmú víz felhasználásával készültek. A cég atlantai központja szerint a szennyeződés mértéke mind az országos, mind az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által ivóvízre megszabott egészségügyi határérték alatt volt. Ezt a helyi szakemberek is elismerték, de hozzátették, hogy más - meg nem nevezett - szabálytalanságokat észleltek.

A gyártósor leállítására és az üzem működésének felfüggesztésére valószínűleg azért került sor, mert a gyár egyik dolgozója a helyi médiának a napokban azt állította, hogy vezetékek karbantartása során klóros víz került a rendszerbe. A névtelenül nyilatkozó alkalmazott szerint a vízkezeléshez használt szer miatt több mint 121 ezer doboz üdítő vált szennyezetté.

Az interneten gyorsan elterjedt hír következtében sok nagybani felvásárló leállította megrendeléseit a shanszi üzemtől. A cég végül elnézést kért a vásárlóktól.

A Coca-Cola szóvivője ugyanakkor közölte: az eset lényegében nem befolyásolta sem a termelést, sem a kínai piacot. A világ legnépesebb országa a vállalatóriás globális eladásaiból körülbelül 8 százalékkal részesedik, s a cég április közepén 9 százalékos negyedéves forgalomnövekedést jelentett. 2011-ben a cég eladásai a kelet-ázsiai országban 13 százalékkal bővültek; a növekedés az elmúlt 10 évből 9-ben kétszámjegyű volt.

A Coca-Cola a múlt hónap végén avatta eddigi legnagyobb gyártóbázisát, 42. palackozóját az északkelet-kínai Liaoning tartományban. Az új üzem évi 1,2 millió palackot gyárt. A cég vezérigazgatója Muhtar Kent beszámolt arról, a programról, amely előirányozta, hogy 3 éven belül 4 milliárd dollárt ruháznak be az országban.

 

forrás: MTI

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13