Lázár: nagyon nagy változások jönnek

agrarszektor.hu
Agrártámogatások lehetnek 2020, vagyis a mostani uniós költségvetési ciklus lejárta után is, de teljesen átalakul a támogatási rendszer - szögezte le Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Franciaország és néhány más nagy uniós tagállam miatt valószínűsíthető, hogy az EU-s agrártámogatások nem szűnnek meg teljesen, de egyelőre bizonytalan, mi történik majd.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ma még teljesen bizonytalan, milyen uniós agrártámogatásokat használhatnak fel a magyar gazdálkodók 2020 után. Lázár János mai kormányinfós tájékoztatóján úgy fogalmazott: Franciaország és néhány más nagy uniós tagország "okán" az EU-s agrártámogatások várhatóan nem szűnnek meg teljesen a jelenlegi költségvetési ciklus befejeződésével, de gyökeresen átalakul majd a mai kifizetési rendszer.

A miniszter szerint Brüsszelben ma azt akarják bebizonyítani, hogy Magyarország és több más közép-európai ország az uniós forrásokat nem tudja teljes mértékben felhasználni, illetve nem szabályosan veszi igénybe azokat. Azt igyekeznek igazolni, hogy az EU-s pénzek nincsenek jó helyen - mondta a miniszter.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?