Ma ez az új jelszó: "tiszta kezek és bevarrt zsebek"

agrarszektor.hu
"Tiszta kezek és bevarrt zsebek" - ilyen elv alapján működik ma a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Gyuricza Csaba, a szervezet elnöke szerint. A hivatal vezetése a "gazdabarát intézmény" létrehozását tekinti legfontosabb feladatának.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Megváltozott az MVH munkamódszere és munkastílusa az elmúlt fél évben, mióta az intézményben új vezetés lépett hivatalba - hangsúlyozta Gyuricza Csaba a parlamenti mezőgazdasági bizottság OMÉK-on megtartott, kihelyezett ülésén. A hivatal új vezetése egyik legfontosabb feladatának "a gazdabarát intézmény" kialakítását nevezte, amelynek egyik alapvető eleme, hogy miközben a hivatal a legátláthatóbban és a jogszabályokat betartva kíván működni, az ügyfelek érdekeit is szem előtt tartja.

Gyuricza Csaba szerint - akit márciusban neveztek ki a hivatal élére - az MVH új vezetése nem volt könnyű helyzetben, mivel az előző vezetés tevékenysége árnyékot vetett a hivatal működésére. Ezért az MVH-ban az új vezetés meghirdette, hogy az intézmény a továbbiakban a "tiszta kezek és bevarrt zsebek" elv alapján működik tovább - közölte az elnök az MTI szerint.

Az MVH korábbi működésére az elvárhatónál gyengébb szakmaiság és a gyakran túlzott bürokratizmus volt a jellemző. Emellett az ügyfelek tájékoztatása is hagyott kívánnivalót maga után. Annak érdekében, hogy gördülékenyebb és hatékonyabb legyen a hivatal munkája, az új vezetés fél év alatt 35-40 javaslatot tettek a szervezet munkáját befolyásoló jogszabályok megváltoztatására.

A hatékonyabb tájékoztatás érdekében a szervezet átalakította ügyfélszolgálatát, megyei ügyfélszolgálatokat hozott létre, illetve csökkentette az ügyintézési határidőket is. Emellett a korábbi ellenőrzés-centrikusságot is csökkentették, így a gazdálkodók segítése és nem a szankcionálás az elsődleges szempont - hangoztatta Gyuricza Csaba.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?