Még jól bírja az újabb piaci pánikot a forint

agrarszektor.hu
Az amerikai tőzsdéken kialakult eladási hullám után péntek reggel sem látszott a kockázatkerülés a forint árfolyamán. A magyar deviza így továbbra is 313,5 körül állt az euróval szemben. A dollár szintén gyengült tegnap este Donald Trump szavaira, a kockázatkerülés élénkülésével pedig a hagyományos menekülődevizák elkezdtek erősödni.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

313,5-nél járt a forint ma reggel az euróval szemben, ami minimális erősödést jelent tegnaphoz képest. A magyar deviza napok óta a 314-es árfolyamot kerülheti, a jelek szerint azonban az amerikai piacokon tegnap este felerősődő újabb pánik nincs hatással a forintra. A dollárral szemben 255,7-nél járt a magyar deviza, míg a svájci frank 272 forintba került.

A forint még jól bírja az újabb piaci pánikot

A régióban sem látszik egyelőre komoly mozgás, a lengyel zloty minimális gyengüléssel kezdte a napot, míg a cseh korona 0,1 százalékkal erősödött az euróval szemben. Közben a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra és a dél-afrikai rand pedig stagnált.

A dollár tegnap este Donald Trump szavaira elkezdett gyengülni, hiszen a befektetők attól tartanak, hogy az acélra és alumíniumra kivetett vámokkal globális kereskedelmi háborút indíthat el az amerikai elnök. Péntek reggelre kicsit korrigált az amerikai deviza, így most 1,2258 körül jár az euró-dollár jegyzés. A hagyományos menekülődevizákon viszont egyértelműen látszik a kockázatkerülés hatása: a japán jen 0,3 százalékot javított a dollárral szemben, míg a svájci frank ugyanennyivel erősödött az euró ellenében.

A forint még jól bírja az újabb piaci pánikot

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?