Nem adnak pénzt a migránsválságra az uniós agrárminiszterek

MTI
Nem lehet majd migrációs célokra felhasználni a 2020 utáni uniós Közös Agrárpolitika (KAP) forrásait a tagországok agrárminisztereinek döntése szerint. Várhatóan megmaradnak a területalapú támogatások is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az uniós agrárminiszterek a KAP jövőjéről olyan döntéseket hoztak, amelyek a magyar gazdáknak is kellő pénzügyi hátteret és termelési biztonságot nyújtanak - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Európai Unió Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának brüsszeli ülése után. Eredménynek nevezte a területalapú támogatások megvédését, mivel "Magyarország számára elengedhetetlen, hogy ténylegesen azok kapják a támogatásokat, akik a földet művelik".

Magyar szempontból lényeges az is, hogy a vidékfejlesztési támogatásoknál a beruházásokra kellő pénz álljon rendelkezésre. Az agrárminiszterek döntése szerint a vidékfejlesztés kérdései közé nem került be az az előírás, hogy a migrációval összefüggésben is fel lehessen használni az agrártámogatási forrásokat. Ugyanakkor a későbbi rendeletalkotásnál még oda kell figyelni, hogy ez így is maradjon - fogalmazott a miniszter.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?