Nem jut mindenkinek a Zöld Forrásból

agrarszektor.hu
Csupán az induló szervezetek felének támogatására volt elég a Zöld Forrás pályázat 70 millió forintos kerete. A nyertesek 600 ezer és 2 millió forint közötti összeghez jutottak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Összesen 70 millió forint értékben támogatja a Földművelésügyi Minisztérium a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött, Magyarországon bejegyzett közhasznú társadalmi szervezeteket. A Zöld Forrás pályázat révén a tárca ebben az évben 63 darab, a civil szervezetek által megálmodott, kidolgozott és benyújtott projekt megvalósításához járul hozzá a Nemzeti Környezetvédelmi Programban (NKP) megfogalmazott célok eléréséért.

A tartaléklistára 10 szervezet került, őket majd csak forrás felszabadulása esetén támogatják, bár az összigényük meghaladja a 10 millió forintot. 48 szervezet még ennél is rosszabbul járt, hiszen ők a forráshiány miatt nem támogatható kategóriába kerültek.

A támogatottak közül két szervezet kap 600-600 ezer forintot, ez a kiosztott legkisebb összeg. A legtöbb pénzt (közel 2 millió forintot) a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület kapja idén természettudományos táborok szervezésére.

A Zöld Forrásból a támogatás igénybevételére jogosultak az NKP-ban megfogalmazott célkitűzésekhez illeszkedő feladatok teljesítéséhez kapnak segítséget. Ilyen az életminőség és az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása, a védett természeti értékek és erőforrások védelme, fenntartható használata, valamint az erőforrás-takarékosság és -hatékonyság javítása, a gazdaság zöldítése.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?