Oszlanak a viharfelhők, rögtön esnek a menekülődevizák

agrarszektor.hu
Lassan megnyugszanak a devizapiacok az elmúlt hetek hektikus mozgásai után, ezzel párhuzamosan pedig rögtön élénkült a kockázatvállalási kedv a befektetők körében. Ennek vesztesei pedig éppen azok a menekülődevizák, melyek az elmúlt időszakban profitáltak a rossz hangulatból - írja a Portfolio.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel a forint 306,7 körül kezdte a napot az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelent a péntek esti szinthez képest a magyar deviza szempontjából. A dollár jegyzése 0,2 százalékkal 255,32-ig emelkedett.

Oszlanak a viharfelhők, rögtön esnek a menekülődevizák

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdett hétfőn, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, miközben a török líra és a dél-afrikai rand alig mozdultak.

A dollár erősödéssel kezdte a hetet, megint az 1,20-at közelíti az euróval szembeni jegyzése, ami 0,3 százalékkal alacsonyabb a péntekinél. Közben az utóbbi hetekben jól teljesítő menekülődevizák gyengélkednek, a japán jen 0,7 százalékos esésben van a dollárral szemben, míg a svájci frank közel fél százalékos gyengülést mutat az euró ellenében. Ennek oka, hogy mostanra az észak-koreai válságról sem érkeznek nyugtalanító hírek, illetve talán az Irma hurrikán is kisebb károkat okozott a hétvégén, mint amire előzetesen számítani lehetett.

Oszlanak a viharfelhők, rögtön esnek a menekülődevizák

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?