Öt év börtönre ítélték a szerb agrármágnást

agrarszektor.hu
Adócsalás miatt öt év börtönbüntetésre és nyolcmillió dináros (mintegy 20,4 millió forint) pénzbüntetésre ítélték hétfőn Miroslav Miskovicot, Szerbia leggazdagabb és egyik legbefolyásosabb emberét, aki jelentős agrárérdekeltségekkel rendelkezik a Balkánon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A 71 éves Miskovic vagyonát 2,3 milliárd euróra (723,4 milliárd forint) becsülik. Delta Holding nevű, hétezer embert foglalkoztató vállalatának a kiskereskedelem, a mezőgazdaság, az ingatlanpiac és a biztosítás területén vannak érdekeltségei az egész Balkánon. Egyik belgrádi és egy montenegrói bevásárlóközpontját februárban adta el.

A férfit és fiát 2012 decemberében vették őrizetbe, nyolc másik emberrel együtt. Miroslav Miskovicot később, 2013-ban rekordösszegű, 12 millió eurós (3,77 milliárd forint) óvadék fejében helyezték szabadlábra. Az adócsalási ügy mellett sikkasztással is vádolták, a vád szerint ő és társai 2005 és 2010 között mintegy 153 millió euró (48,1 milliárd forint) veszteséget okoztak a szerb államnak útépítő cégek privatizálása során. A sikkasztás vádja alól azonban hétfőn felmentették. Azért ítélték el, mert segített fiának, Markónak mintegy 3 millió euró (943,5 millió forint) értékű adó eltitkolásában. A vádlott nem jelent meg a tárgyaláson, azonban joga van fellebbezni az ítélet ellen.

Miroslav Miskovic fiát februárban ítélték el adócsalás miatt három és fél év börtönbüntetésre és nyolc millió dinár pénzbüntetésre, emellett cégét arra kötelezték, hogy fizesse be a 3 millió eurós adótartozást.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03