Pénzek a gazdáknak: még jobban felpörgetnék a kifizetést

agrarszektor.hu
Az idei agrártámogatási előlegfizetések növelésére kéri a kormányt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Október 16. és november 30. között több mint 200 milliárd forint kiutalását irányozták elő, de a NAK szerint az összeg több tízmilliárd forinttal bővíthető lenne.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Felkéri a kormányt a NAK, hogy vizsgálja meg, miként lehetne a tervezettnél is nagyobb összegű idei agrártámogatási előleget kifizetni a gazdálkodóknak - derül ki a köztestület közleményéből. Az uniós előlegfizetési időszak október 16. és november 30. között tart, amelyben Magyarország a korábbi éveknél nagyobb, több mint 200 milliárd forintos összeg kiutalását irányozta elő.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!

A NAK szerint a kedvezőtlen időjárás miatt most számos gazdálkodónál jelentkeznek pénzügyi nehézségek és likviditási problémák, ezért kellene megvizsgálni, hogyan lehetne az elméletileg legnagyobb támogatási előleget kifizetni úgy, hogy ez ne eredményezzen rendszerszintű hibákat és ne veszélyeztesse a támogatások szabályos végkifizetését. Az előlegfizetési időszakból hátralévő két hétben az eddig tervezetten felül további több tízmilliárd forint előleg kifizetésére lenne lehetőség - véli a köztestület.

Mint ismert, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésére júliusban munkacsoport alakult, hogy felszámolja azokat az adminisztratív, technikai és jogi problémákat, amelyek megakadályozzák vagy késleltetik az agrártámogatások kifizetését. A munkacsoportban a NAK és a Magosz mellett a Földművelésügyi Minisztérium, a Magyar Államkincstár (MÁK) és a Miniszterelnökség vesz részt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?