Szinte meg sem rezdült a forint a kamatdöntésre

agrarszektor.hu
Csendesen indult a nap a devizapiacon, a forint 303 körül indított az euróval szemben, amit délelőtt kisebb forintgyengülés követett. Komolyabb mozgást sem a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntése, sem pedig az utána kiadott közlemény nem váltott ki - írja a Portfolio.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

 

Kedd reggel 303,24-nél járt a forint az euróval szemben, ez alig jelentett változást a hétfő esti szinthez képest. A dollárral szemben 257,13-nál járt a jegyzés. A nap második felében elsősorban az MNB kamatdöntő ülése, illetve az azt követő jegybanki kommunikáció határozhatja meg a forint irányát. A szakemberek egy része éppen az utóbbi hetek forinterősödése miatt számít arra, hogy a Monetáris Tanács esetleg ismét utalást tesz a lazításra. A Commerzbank ma reggeli elemzése szerint viszont épp arra lehet készülni, hogy a jegybank előbb-utóbb semleges hangnemre vált az eddigi laza hozzáállás után, ez pedig további jelentős forinterősítő hatással járhat.  

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,2 százalékos erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben, míg a cseh korona 0,1 százalékot javított. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett, míg a dél-afrikai rand 0,2 százalékos javulást mutatott reggel.

A tegnapi esés után a dollár megint javulással indította a napot az euróval szemben, így most ismét egy hajszállal 1,18 alatt jár a keresztárfolyam. Ez 0,2 százalékos dollárerősödést jelent hétfő estéhez képest. Közben a japán jen 0,3 százalékkal gyengült az amerikai devizával szemben, míg az angol font 0,2 százalékot veszített.

Ma döntheti el a forint sorsát a jegybank

Az MNB kamatdöntésén kívül a nemzetközi színtéren nem jönnek igazán fontos makroadatok, esetleg a ZEW német gazdasági hangulatindexre lehet érdemes figyelni még a mai napon.  

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?