2018. január 17. szerda Antal, Antónia

Hírek - Agrárpénzügyek

Tisztogatás a csúcshivatalnál: Lázárék öt megyei vezetőt menesztettek

Öt megyei kirendeltség-vezető megbízatását szüntették meg az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH) azt követően, hogy a Lázár János vezette Miniszterelnökség az intézmény felügyeletét nemrég átvette Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől. Menesztették a hivatal elnökét és elnökhelyettesét is. Lázár János a személyi változtatásokat azzal indokolta, hogy az MVH-nál rugalmasabbá és gyorsabbá váljon a munka.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Bács-Kiskun, Csongrád, Hajdú-Bihar, Vas és Komárom-Esztergom megyében szűnt meg az MVH kirendeltség-vezetőinek megbízatása – közölte az agrárszektor.hu-val a hivatal sajtóirodája. Az MVH folyamatban lévő átalakítása miatt a kirendeltségek január elsejétől a kormányhivatalokhoz tartoznak majd, ezért az az illetékes kormányhivatalokkal egyeztetve választják majd ki az új vezetőket – tették hozzá.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Lázár János múlt heti kormányinfós tájékoztatóján a személyi változtatásokat azzal indokolta, hogy az MVH-nál rugalmasabbá és gyorsabbá váljon az ügyintézési munka. Mint ismert, a Miniszterelnökség a csúcshivatal irányítását a közelmúltban vette át Fazekas Sándortól. Az intézmény átvétele után Lázár János azonnali hatállyal menesztette Gyuricza Csaba MVH-elnököt és Dragovácz Nikoletta elnökhelyettest.

Az MVH vezetése jelenleg egy elnökhelyettessel folytatja munkáját - közölte érdeklődésünkre a hivatal. Tóth Péter elnökhelyettes ezután az informatikai és támogatási ügyek mellett a horizontális ügyek és területhez kötött feladatok egy személyi felelőse lesz.

A hivatal tájékoztatása szerint az elnökségben, illetve a helyi vezetésekben végrehajtott változtatásokra azért is szükség volt, hogy az MVH év végén esedékes jogutódlásos megszüntetése a kormányzati elképzeléseknek megfelelően határidőben és gördülékenyen megvalósuljon, miközben e folyamat közben a hivatal mindennapi munkavégzése – az agrár-vidékfejlesztési pályázatokkal kapcsolatos ügyintézés, beleértve a kifizetéseket is – zavartalan legyen. Elsődleges cél, hogy mindebből a gazdák csak a pozitív változásokat érezzék – szögezték le.

Mint ismert, a kormány még a nyáron úgy döntött, hogy 2017. januárjától jogutódlással megszünteti az MVH-t. Az átszervezések után a hivatal feladatait a Magyar Államkincstár, a Földművelésügyi Minisztérium, a Miniszterelnökség és a megyei kormányhivatalok veszik át.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu