Több a pénz, többet is fizetnek Fazekasék

MTI
Növeli a legtöbb jogcímnél a nemzeti támogatások idei összegét a Földművelésügyi Minisztérium (FM), és összesen várhatóan mintegy 92 milliárd forintot használhat fel. Közvetlen európai uniós forrásként pedig több mint 395 milliárd forintot kaphatnak az agrárágazati szereplők 2016-ban.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az idén 92 milliárd forint nemzeti agrártámogatást kaphatnak a gazdálkodók - mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára egy harkányi gazdálkodói konferencián. A legtöbb jogcímen megemelt összegű forrást tervez az idén az agrártárca.

A tárca szerint 2015 a támogatások igénylése szempontjából tanulóév volt, mind a gazdák, mind a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szempontjából. Az elmúlt évben indult 2015-2020-as új programozási időszakban, új feltételek és szabályok mentén igényelhetik a termelők a támogatásokat. Az igényléseknél jellemző hiba volt a pontatlan parcella rajzokból eredő túligénylés, amelynek következménye az ellenőrzések elhúzódása lett.

A közvetlen támogatásoknál folyósított területalapú támogatásra tavaly több mint 174 ezer termelő nyújtott be kérelmet, 4,9 millió hektárra. Czerván György arra is emlékeztetett: 2015-ben a zöldítés, mint kötelező elem, hektáronkénti összege mintegy 80 euró (25 ezer forint) volt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03