Újabb támogatások a méhészeknek

agrarszektor.hu
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület kérésére a Földművelésügyi Minisztérium (FM) engedélyezte a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban szereplő támogatási keretösszegek közötti átcsoportosítást, amelynek köszönhetően a varroa atka elleni gyógyszeres védekezés támogatása és a méhcsaládok száma szinten tartása (méhanya támogatás) intézkedésekre igénybe vehető támogatási keretösszegek is megemelkedtek - derül ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az agrárszektor.hu-hoz eljuttatott sajtóközleményéből.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A keretátcsoportosítással egyúttal az is lehetővé vált, hogy a 2013/2014-es végrehajtási évben az említett intézkedésekre benyújtott kérelmekben foglalt jogos támogatási igények kifizetése 2014. szeptember 16-án visszaosztás nélkül megkezdődhetett.

A 2013/2014. végrehajtási évben benyújtott kérelmekben foglalt jogos támogatási igények alapján a varroa atka elleni gyógyszeres védekezés támogatása intézkedésre 6 616 méhész-gazdálkodó részére összesen 787,4 millió forint, míg a méhanya támogatásra 1 857 méhész-gazdálkodó részére összesen 92,9 millió forint támogatás folyósítására kerül sor a napokban.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?