Vigyázat, kérelemdömping jön! - Így készülnek

agrarszektor.hu
A falugazdász-hálózat határozott időre szóló, tíz százalékos létszámbővítésével készül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) arra az időszakra, amikor a gazdálkodóknak be kell nyújtaniuk idei egységes elektronikus agrártámogatási kérelmeiket. A bővítés azt jelenti, hogy a hálózat létszáma átmenetileg 100 fővel nőhet. A Földművelésügyi Minisztérium az agrárszektor.hu-t arról tájékoztatta, hogy az idei kérelembenyújtási időszak várhatóan április elsejétől kezdődik meg.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A hamarosan igényelhető agrár- és vidékfejlesztési támogatások indokolttá teszik a falugazdász-hálózat bővítését - számol be a napigazdasag.hu. Győrffy Balázs, a NAK elnöke szerint a köztestület határozott időre szóló 10 százalékos, nagyjából 100 fős létszámbővítéssel, illetve jelentős informatikai fejlesztésekkel próbál alkalmazkodni a várható kihívásokhoz.

Tavaly több mint 100 ezer regisztrált kamarai tag nyújtott be kérelmet a különböző támogatásokra. A tervek szerint jövő hónapban befejezik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a és Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szakemberei számára indított belső képzéseket. A többletfeladatok elvégzésének érdekében indokolt fejlesztések finanszírozását pályázati forrásból oldja meg a kamara.

A szervezet arra kéri az érintett termelőket, hogy ne hagyják az utolsó pillanatra az adminisztrációt, és igyekezzenek minél hamarabb egyeztetni a várható kérelem igényekről. A korábbi tervek szerint a szakemberek a 2014-2020-as időszak egyes pályázatainak elkészítésében is segítséget nyújtottak volna a gazdálkodóknak, azonban ez most lekerült a napirendről. Ennek ellenére a kamara szerint a falugazdászok továbbra is segítik a termelőket.

Az agrártárca az agrárszektor.hu-t korábban arról tájékoztatta, hogy az idei kérelembeadási időszak várhatóan április elsejétől nyílik meg. Az egységes kérelmekben agrár- és vidékfejlesztési támogatási jogcímek egyaránt lesznek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02