2018. március 20. kedd Klaudia

Hírek - Agrárpénzügyek

Visszakapaszkodott a forint

Csendesen indult a kereskedés szerda reggel a devizapiacokon, a befektetők többsége már a csütörtöki EKB-kamatdöntésre figyel, melyen akár döntés is születhet az eszközvásárlások leállításáról. Ez elsősorban az euró-forint árfolyamra lehet hatással, de ez közvetve a forintot is megmozgathatja holnap délután - írja a Portfolio.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

A Monetáris Tanács az inflációs cél fenntartható eléréséhez szükséges monetáris kondíciókat kész nemhagyományos, célzott eszközökön keresztüli lazítással biztosítani - hangzik a fontos üzenet a Monetáris Tanács legutóbbi üléséről kiadott jegyzőkönyvben. A jegybankárok egyébként egyhangúlag döntöttek az alapkamat szinten tartása mellett.

Szerda délutánra gyorsan korrigálta délelőtti esését a forint, az euróval szembeni árfolyamok a 306-os szintig ereszkedtek vissza.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a cseh korona stagnált. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a dél-afrikai rand alig rezdült.

Egyelőre az euró-dollár árfolyamban sem látunk komoly kilengéseket, az 1,192 körüli árfolyam mindössze 0,05 százalékos euró erősödést jelent keddhez képest. Most az észak-koreai helyzet miatt sem aggódnak nagyon a befektetők, a klasszikus menedékdevizának számító japán jen és a svájci frank sem mozdult jelentősen.

Pattanásig feszült a hangulat a holnapi EKB-döntés előtt

A hét legfontosabb eseménye a holnapi EKB-döntés lesz, melyen akár az eszközvásárlási program fokozatos leállítását is bejelenthetik. Az utóbbi hetek felfokozott várakozása után már az is meglepetés lenne, ha Mario Draghi nem jelentene be semmit.

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu