Csúcsközpontokat hoz létre a kormány

agrarszektor.hu
Két-három agrárképzési központot hozna létre hosszabb távon a kormány. Az új koncepció szerint e központok az alapképzéstől a doktori iskoláig és a kutató intézetekig lefednék a teljes agrár-felsőoktatási és kutatás-fejlesztési spektrumot. Ezzel párhuzamosan az agrár-felsőoktatást újra népszerűvé akarják tenni a fiatalok körében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az eddiginél sokkal ésszerűbb és hatékonyabb agrárszakképzési rendszer felépítésén dolgozunk - jelentette ki Simon Attila István, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a veszprémi Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Karának ünnepélyén. A kormány 2020-ig tízmilliárdokat fordít a teljes magyar szakoktatás újjászervezésére, ezen belül pedig újra népszerűvé akarja tenni a fiatalok körében az agrár-felsőoktatást.

Az agrártárca szerint a képzési szerkezet koncentrálásával és a piaci igények felé fordulással növelhető tovább az agrárképzés színvonala. A vidékfejlesztés kulcseleme az agrárképzés, azonban a modern elemek bevezetése, mint például a duális képzés, a gazda továbbképzés, a távoktatás, vagy a szakképzés tartalmi kínálatának bővítése nélkül nem lehet sikeressé válni.

Hosszabb távon az a cél, hogy két-három agrárképzési központ jöjjön létre az országban. Ezek a központok az alapképzéstől a doktori iskoláig és a kutató intézetekig lefedik majd a teljes agrár-felsőoktatási és kutatás-fejlesztési spektrumot, míg a többi intézmény specializált, a térségi igényeknek jobban megfelelő területeken nyújtana agrár-típusú képzéseket.

Az államtitkár a keszthelyi Georgikon eredményeit méltatva elmondta: az újonnan indított szakok széles palettája, az országos átlagnál jobb beiskolázási adatok, a saját pályázatok nagy száma, valamint a piaci szereplőkkel való napi együttműködés, és a leendő diákok megnyerése együttesen alkotják a patinás egyetemi kar sikereit.

A keszthelyi Georgikon - jogelődeit tekintve - Európa legrégebbi rendszeres mezőgazdasági felsőoktatási intézménye. 218 éves története során nemzedékek tucatjai tanulták itt a mezőgazdasággal kapcsolatos tudományokat. A szombati diplomaátadó ünnepséget megelőzően a záróvizsgákon százharminckét hallgató vett részt, vizsgáztatásukban pedig tíz bizottság működött közre.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?