Díjat kaptak az agrárium legjobbjai

agrarszektor.hu
A 2017-es Agrárszektor Konferencia keretein belül, idén már harmadik alkalommal osztotta ki szakmai díjait három kategóriában a Portfolio és az agrárszektor.hu. A Portfolio Agrárgazdaságért díját idén két szakember vehette át, átadásra került a Portfolio Agrárszakértői Díja is, valamint Az év agrárberuházása is díjat vehetett át.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Portfolio Agrárgazdaságért Díj

A Portfolio Agrárgazdaságért díjat olyan személy kaphatja meg, akinek szakmai tevékenysége a hazai agrárgazdasági szereplők számára meghatározó jelentőséggel bír, és munkája hozzájárul ahhoz, hogy a magyar agrárszektor versenyképesebbé, sikeresebbé és eredményesebbé váljon.

 

Az életműdíjként is felfogható Portfolio Agrárgazdaságért díjat az idén az a két szakember kapta, akiknek neve évtizedekig összeforrt a nádudvari KITE Zrt.-vel. Balogh Csaba elnökként, Búvár Géza pedig vezérigazgatóként volt hosszú ideig vezetője a cégnek, amely mára a magyar agrárgazdaság legnagyobb integrátori vállalatává vált. Mindketten 1973-ban léptek be a KITE-hez, amely - mint a neve is utal rá - Kukorica és Iparinövény Termelési Együttműködésként alakult. Agrárvezetőként jelentős szerepet játszottak a mezőgazdasági termelési rendszerek magyarországi elterjesztésében, illetve a hazai növénytermesztés komplex fejlesztésében. Tevékenységükért 2004-ben közösen Széchenyi-díjat is kaptak.

Portfolio Agrárszakértői Díj

A Portfolio Agrárszakértői Díj olyan kutató, elemző szakembereknek szól, akik szakmai munkájuk során mélyére ásnak a hazai agrárszektorban játszódó folyamatoknak, és felhívják a figyelmet a legfontosabb ágazati tendenciákra, kihívásokra, és mindenekelőtt a kitörési pontokra.

 

A díjat az idei évben Juhász Anikónak adtuk át, aki tizenhét éves tapasztalattal rendelkezik az élelmiszer-ellátási lánc és a hozzá kapcsolódó szakpolitikai kutatásokban. Különösen jártas a rövid élelmiszer-ellátási láncok és a minőségbiztosítási rendszerek témájában, illetve az európai uniós kutatási projekt- és programértékelésekben. 2015 óta az Agrárgazdasági Kutató Intézet főigazgatója, emellett tagja az Európai Minőségügyi Szervezeten belül működő Hagyományos Élelmiszer Munkacsoportnak. 2016-ban tagja volt az uniós agrárpiaci bizottságnak, amelyet a tagországok agrárpiaci helyzetének stabilizálása érdekében hozott létre az Európai Bizottság. 2017-ben társelnöke az EU Agrárkutatási Állandó Bizottságában működő stratégiai munkacsoportnak.

Az év agrárberuházása

Ez a díj azokat a vállalkozásokat jutalmazza, amelyek kiemelkedő jelentőségű mezőgazdasági vagy élelmiszeripari beruházásokat valósítanak meg, munkahelyeket teremtenek, innovatív fejlesztéseket visznek véghez és növelik a szektor versenyképességét.

 

Idén ezt a díjat a mohácsi MCS Vágóhíd Zrt.-nek adtuk át, amely az utóbbi időszak legnagyobb húsipari beruházását hajtotta végre. Az új vágóhíd 21 milliárd forintos zöldmezős beruházással épült fel Mohácson, és a legkorszerűbb vágó, csontozó, daraboló és csomagoló technológiával működik. A 26 ezer négyzetméteres létesítményben teljes vágási kapacitás mellett egy műszakban egymillió sertést tudnak feldolgozni évente. A több mint 700 főnek munkahelyet biztosító vállalatnál belföldi értékesítésre szánt, előhűtött tőkehúsrészeket és csomagolt húsokat, illetve távol-keleti exportra készülő fagyasztott húsárukat állítanak elő. A vágóhíd látja el húsalapanyaggal a Bonafarm Csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt.-t is, így a Mohácson levágott nagy súlyú kocák szolgálnak alapanyagként például a világhírű PICK téliszalámi és a mangalica-készítmények gyártásához is. A díjat Pókos Gergely, az MCS Vágóhíd Zrt. vezérigazgatója vette át.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?