Dübörögnek a pályázatok - Újabb felhívás jelent meg

agrarszektor.hu
Összesen 151 milliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázatot a Miniszterelnökség. A Vidékfejlesztési Program (VP) keretében megjelent felhívás célja az élelmiszeripari innováció ösztönzése, a mezőgazdasági termékek feldolgozásának fejlesztése, a magasabb hozzáadott értéket eredményező technológiák beszerzése, és a munkahelyteremtés.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A mezőgazdasági termékek feldolgozásának fejlesztésére, a magasabb hozzáadott értéket eredményező technológiák beszerzésére és az ágazaton belüli munkahelyteremtésre hirdetett pályázatot a Miniszterelnökség - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A VP keretén belül, tegnap megjelent felhívásban összesen 151 milliárd forintos keretösszeggel a kormány elsősorban az élelmiszeripar ágazati innováció ösztönzését, és az elavult technológiai módszerek fejlesztését tűzte ki célul.

Mezőgazdasági termelők, valamint mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások nyújthatnak be pályázatot akár egyénileg, akár kollektív beruházás keretében. A most megjelent felhívásban igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege egyéni beruházás esetén maximum 500 millió forint, kollektív beruházás esetén maximum 1,5 milliárd forint. A támogatás intenzitása egyes régiónként eltérő, legfeljebb 50 százalék.

Az érintettek elektronikus úton 2016. február tizenötödikétől 2018. február tizenötödikéig nyújthatják be pályázatukat és kifizetési kérelmüket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felületén . A felhívás részletes megismerésében és a pályázatok leadásában a Széchenyi 2020 weboldal és a NAK gondozásában megjelent kézikönyv ad részletes tájékoztatást és segítséget.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03