2017. november 23. csütörtök Kelemen, Klementina

Hírek - Agrár-vidék

Fontos ügy, amelyben együttműködik Lázár és Fazekas

Együttműködési megállapodást írt alá a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Miniszterelnökség a hazai agrár-innovációs hálózat fejlesztéséért. A megállapodás célja, hogy az innovációs eredményeket minél hamarabb alkalmazni lehessen a gyakorlatban.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Megállapodást kötött a Fazekas Sándor vezette FM és a Lázár János iránatása alá tartozó Miniszterelnökség a haza agrár-innovációs hálózat fejlesztéséről. A dokumentumot az FM közleménye szerint Feldman Zsolt, az agrártárca helyettes államtitkára és Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára, mint a Vidékfejlesztési Program irányító hatóságának vezetője írt alá. A megállapodás a „mezőgazdaság termelékenységét és fenntarthatóságát célzó EIP (EIPAGRI)" magyarországi hálózatának kiépítésével és működtetésével kapcsolatos feladatok ellátására is kiterjed.

Az Európai Bizottság által 2012-ben elindított EIP AGRI hálózat célja, hogy az agrárgazdaság szereplőit tájékoztassa a legújabb agrár-innovációs eredményekről és elősegítse a gazdálkodók, kutatók, egyéb érdekelt szereplők közötti együttműködések kialakítását. A cél az, hogy az eredményeket a legrövidebb időn belül a gyakorlatban is alkalmazni lehessen.

A Miniszterelnökség a 2014–2020 Vidékfejlesztési Program keretében pályázatot dolgoz ki az EIP AGRI operatív csoportjainak létrehozásához és működtetéséhez. A Földművelésügyi Minisztérium pedig az együttműködési megállapodás alapján szakmai támogatást nyújt az EIP pályázati felhívás kidolgozásában és információval látja el az agrárgazdasági szereplőket az intézkedés részletszabályairól. Emellett ösztönözi az innovációs együttműködések kialakítását, az EIP operatív csoportok létrehozását és részt vesz az eredmények terjesztésében – rögzíti a közlemény.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu