Így oszt el 1200 milliárdot Lázár minisztériuma

agrarszektor.hu
Egyszerűbb és átláthatóbb eljárásrenddel kívánják elosztani az uniós agrár-vidékfejlesztési támogatásokat Magyarországon 2015-2020. között. Több mint 1200 milliárd forintnak megfelelő forrás felhasználása indulhat meg, ha Brüsszel elfogadja a még egyeztetés alatt álló programot.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Több mint 4 milliárd euró, vagyis mintegy 1200 milliárd forint forrás áll rendelkezésre Magyarországon vidékfejlesztésre az unió mostani költségvetési periódusában 2020-ig - mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára az AGRYA budaoesti konferenciáján. A vidékfejlesztési forrásokat ezentúl már nem a korábbi merev célok (tengelyek) mentén, hanem rugalmas prioritások figyelembevételével osztják el.

Elsőbbséget élvez majd a tudásátadás és az innováció; a versenyképesség és a gazdasági életképesség fokozása; az élelmiszerlánc szervezése és a kockázatkezelés; az ökoszisztémák állapotának helyreállítása, megőrzése, javítása; az erőforrás-hatékonyság biztosításának előmozdítása, valamint a társadalmi befogatás segítése (a szegénység csökkentése és a gazdaság fejlesztése a vidéki térségekben).

Az államtitkár különösen fontosnak mondta a versenyképesség fokozását minden mezőgazdasági termelési típusban - közölte az MTI. Kiemelt feladatnak nevezte továbbá a mezőgazdaságtól és az erdészettől függő ökoszisztémák állapotának helyreállítását, megőrzését és javítását.

A gazdálkodók számára a jövőben az eljárásrend sokkal egyszerűbb és átláthatóbb lesz, egyszerűbb támogatás-típusokat vezetnek be, valamint egyszerűsítik a pályázatok elbírálását. A Vidékfejlesztési Program középpontjában a mikro-, kis- és közepes vállalkozások lesznek.

A magyar programot azonban Brüsszel egyelőre nem fogadta el. A tárgyalások várhatóan májusra zárulnak le, az új pályázati kiírások pedig a nyártól jelenhetnek meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13