Itt a nagyívű program: újabb 750 ezer "munkahely" jöhet létre

agrarszektor.hu
Hamarosan megkezdődik a nemzeti élelmiszergazdasági program vitája - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A program szerint 2050-re 750 ezerre nőhet az élelmiszergazdaságból élők száma.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az élelmiszergazdasági program hosszú távra jelöli ki a magyarországi élelmiszer-termelés főbb irányait , a program vitáját hamarosan elindítják - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán. A program egységes egésznek tekinti az élelmiszergazdaságot, a mezőgazdasági termelést, a feldolgozást, a hozzá kapcsolódó értékesítési formákat, a vásárokat, marketing-eszközöket, a gazdatársulásokat és a különböző összefogásokat is.

Nem öt-hét évre, hanem hosszabb távra ki kell jelölni, hogy Magyarország GMO-mentes, hagyományos mezőgazdasági termelést kíván folytatni, még több minőségi élelmiszert előállítani, és még több embernek megélhetést biztosítani ebből - fejtette ki a miniszter. Célul tűzték ki, hogy az időszak végére, 2050-re mintegy 750 ezren találjanak megélhetést élelmiszergazdaságban, és Magyarország a régió feldolgozási központja legyen.

A miniszter szerint ehhez meg kell őrizni a magyar mezőgazdaság GMO-mentességét. Szükség van a természetes környezetben történő mezőgazdasági termelésre és arra is, hogy az állam a különböző eszközeivel, kutatás-fejlesztéssel, jogalkotással, támogatásokkal mindezt elősegítse.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?