Japán betört Magyarországra

agrarszektor.hu
Japán Magyarországon a legnagyobb ázsiai beruházó, és a magyar élelmiszerexport legfőbb célországa az unió után. A távol-keleti szigetország idén mutatkozik be a szeptember második felében már 78. alkalommal megrendezésre kerülő OMÉK-on. A japán emberek előszeretettel fogyasztják például a mangalicából készült magyar élelmiszereket.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A távol-keleti szigetország kormánya a köz- és magánszférával közösen tesz erőfeszítéseket a japán élelmiszeripari termékek megismertetésére a világban, és az export növelésére is. Emiatt lesz idén Japán a díszvendég az OMÉK-on - közölte Dzsunicsi Koszuge, Japán magyarországi nagykövete a rendezvény indító sajtótájékoztatóján.

Japán Magyarországon a legnagyobb ázsiai beruházó, és a magyar élelmiszerexport legfőbb célországa az unió után. A japán emberek előszeretettel fogyasztják például a mangalicából készült magyar élelmiszereket - mutatott rá Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Daróczi László, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az idei költségvetésük mintegy 3 milliárd forint. Ebből az OMÉK-ra 1,2 milliárd forint költhető, amit a kormány további 600 millió forinttal toldott meg. Két évvel ezelőtt 87 ezren látogattak ki a 900 kiállítót felvonultató vásárra.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?