Két új pályázat jelent meg az erdészek számára

agrarszektor.hu
Két új pályázatot hirdettek meg az erdőgazdálkodók számára a Vidékfejlesztési Programban. A felhívások erdészeti beruházásokra, illetve erdészeti genetikai erőforrások fejlesztésére nyújtanak támogatást.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Két új erdészeti pályázatot jelentett meg a Miniszterelnökség március 27-én a Vidékfejlesztési Programban. Az új kiírások összesen 6,24 milliárd forint értékben nyújtanak támogatást erdészeti beruházásokra, és fejlesztésekre. A támogatást az erdőgazdálkodás hatékonyságának javítása érdekében gépek, eszközök beszerzésére, valamint az erdei gomba, gyógynövény és vadgyümölcs feldolgozását, tárolását szolgáló fejlesztések elősegítésére lehet felhasználni. Az erdészeti ágazat technológiai színvonalának javítására maximum 100 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A genetikai erőforrások fejlesztése a Miniszterelnökség szerint a magyarországi erdészeti fafajok genetikai változatosságának hosszú távú fenntartásához járul hozzá. A már meglévő genetikai megőrzésre szolgáló területek fejlesztésére, illetve újabbak létrehozására 100 százalékos támogatási intenzitás mellett igényelhető forrás.

A "Erdészeti genetikai erőforrások fejlesztése" című pályázatra 2017. április 28. és 2019. március 29. között nyújthatók be a kérelmek, az "Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások" elnevezésű felhívásra pedig 2017. június 1. és 2017. december 4. között lehet pályázni. A beérkezett kérelmeket értékelési szakaszonként bírálják el. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?