Megszűnő csúcshivatal: Lázárék szerint egyetlen fillér sincs veszélyben

agrarszektor.hu
Nem kerülhet veszélybe az agrártámogatások kifizetése amiatt, hogy jogutódlással megszűnik a kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A kifizető ügynökségi feladatokat 2017. január elsejétől átvevő Magyar Államkincstár (MÁK) feltételes akkreditációja az MVH átalakításával párhuzamosan folyik, és ez a Miniszterelnökség szerint elegendő a további kifizetésekhez.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A meghatározott ütemterv szerint, az illetékes tárcák együttműködésével halad az MVH átszervezése - áll a Lázár János vezette Miniszterelnökség közleményében. Mint ismert, a kormány döntése szerint az agrár- és a vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségi feladatait 2017. január elsejétől a Magyar Államkincstár veszi át, az MVH további feladatai pedig a Miniszterelnökséghez, a Földművelésügyi Minisztériumhoz és a megyei kormányhivatalokhoz kerülnek.

A Miniszterelnökség szerint az Európai Bizottság elfogadta Magyarország átalakítása szándékát, amelyet teljes mértékben tagállami hatáskörnek tekint. A MÁK úgynevezett feltételes akkreditációja az MVH átalakításával párhuzamosan folyik. Az EU-s szabályok értelmében a feltételes akkreditáció megléte elégséges a kifizetésekhez, így - húzza alá a Miniszterelnökség - a gazdálkodók időben megkapják a támogatásokat, míg a teljes akkreditáció a jövő évben történhet meg. Az MVH jelenlegi kollégái - mostani munkavégzésük helyén - továbbra is folytatni fogják a kifizetési feladatokat - teszi hozzá a tárca.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?