Megvan, kiket támogatnak - Régen várt döntést hoztak meg Lázárék

agrarszektor.hu
Összesen 281 projektnek ítélt oda támogatásokat trágyatárolók megépítésére a Vidékfejlesztési Programban (VP) a Lázár János vezette Miniszterelnökség. Csaknem háromszoros volt a túljelentkezés az 5,6 milliárd forintos pályázatra. A tárca megkezdte a támogatói döntések postázását.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Döntött a Miniszterelnökség arról, kik kaphatnak támogatást a trágyatárolók megépítésére kiírt VP-s pályázaton - derül ki a tárca közleményéből. A minisztérium tájékoztatása szerint csaknem háromszoros volt a túligénylés a mintegy 5,6 milliárd forint keretösszegű felhívásra. A Miniszterelnökség döntésével végül 281 projekt részesülhet támogatásban.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

A nagyszámú érdeklődés miatt a Miniszterelnökség régiótípusonként, illetve üzemméretenként a támogatás odaítéléséhez szükséges minimum pontszámot vezetett be. A nyertes pályázatok közel 90 százaléka mikro-, kisvállalkozás és családi gazdaság. Az 1 275 000 euró STÉ-t meghaladó üzemméretű gazdaságok a rendelkezésre álló keretösszeg 10 százalékában részesülnek.

A támogatás célja, hogy az állattartó telepek megfeleljenek a trágyaelhelyezéssel kapcsolatos előírásoknak. Emellett fontos célkitűzés, hogy csökkenjen az üvegházhatású gázok, illetve az ammóniakibocsátás mértéke, a felszín alatti vizek minősége pedig javuljon.

A pályázati felhívás azoknak a mezőgazdasági termelőknek nyújtott támogatási lehetőséget, akik korábban nem tudták megépíteni az előírásoknak megfelelő trágyatárolókat. A támogatási kérelmeket benyújtó ügyfelek számára a támogatói döntések postázása megkezdődött, így napokon belül minden érintett megkapja az értesítést - közölte a Miniszterelnökség.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?