Nyakunkon a digitalizáció, képzettebb gépkezelőkre lesz szükség

agrarszektor.hu
A magyar mezőgazdaság kész a digitális átállásra - jelentette ki Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Prega Science konferencia megnyitóján, Budapesten. Sokan mégsem lesznek képesek alkalmazkodni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Feldman Zsolt szerint a precíziós gazdálkodás egyre inkább megkerülhetetlenné válik Magyarországon. A takarékosabb inputanyag-felhasználás, a jobb minőségű információk és az ezekre épített könnyebb döntéshozatal miatt több tíz milliárd forinttal emelkedhet az ágazat kibocsátása, ha sikerül széles körben alkalmazni az új technológiákat. Ennek két feltétele van: a képzett munkaerő és az anyagi források a munkáltató oldalán.

MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Egy hároméves, hatsoros Väderstad Tempo vetőgép nettó 14 millió forintba kerül, nyolcsoros változatban pedig 19,5 millióba - szintén háromévesen. Nehezen termeli ki az árát. Munkaerő oldaláról a kereslet elsősorban magasan képzett, a termelésben közvetlenül résztvevő dolgozó irányába tolódik el, de Feldman Zsolt ígéri, a kormány nem hagyja magukra az embereket, segíti őket az átállásban. Már készül a Digitális Agrár Stratégia (Glattfelder Béla irányítása alatt), amelyik tartalamazni fogja a fejlődés elősegítésének eszközeit.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?