Ostrom a pénzekért - Újabb pályázatot állított le a csúcstárca

agrarszektor.hu
Leállította a Miniszterelnökség a kertészeti gépbeszerzésekre irányuló pályázatok benyújtását, mivel kimerült az e célra elkülönített támogatási keret. A kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz ma nyolc órától lehetett benyújtani az igényeket, de a beadást a kisértékű gépeknél 11-kor, a nagyértékűeknél 15,30-kor le kellett állítani. A nagy érdeklődés miatt a közelmúltban néhány óra múltán részben felfüggesztették a Miniszterelnökség "tanyabusz pályázatát" is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ma 11 órakor a vidékfejlesztési irányító hatóságként működő Miniszterelnökség felfüggesztette a kisértékű kertészeti gépbeszerzések támogatási kérelmeinek benyújtását, 15,30-kor pedig a nagyértékűekét is leállította - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. A pályázatokat reggel nyolctól lehetett beadni, vagyis a benyújtási lehetőség egy napig sem élt. A minisztérium a támogatási rendeletet május 6-án jelentette meg, de a beadási lehetőséget csak május 18-án nyitotta meg.

A tárca közleménye szerint a benyújtást azért kellett felfüggeszteni, mert a nagy érdeklődés miatt kimerült az e célra szánt támogatási keret. Kertészeti gépbeszerzésekre összesen 10 milliárd forintot különítettek el, amelyből kisértékű (legfeljebb 35 millió forintos) és nagyértékű (maximum 140 milliós) beruházásokat támogattak.

Mint ismert, a közelmúltban hasonlóan rövid idő után kellett részlegesen felfüggeszteni a Miniszterelnökség "tanyabusz pályázatát" is. A tárca az utóbbi hetekben összesen 35 milliárd forintot pályáztatott meg, amelyből 15 milliárdot a "tanyabuszokra" (a vidéki alapszolgáltatások fejlesztésére), 10-10 milliárdot pedig a kertészeti gépvásárlásokra és a fiatal gazdákra kívánt fordítani. Mindhárom pályázatot azért írták ki, hogy ne maradjanak meg források a 2007-2013. közötti, előző vidékfejlesztési programban, ahol egyes jogcímeknél nem hívták le teljes mértékben a korábban elnyert uniós pénzeket a piaci szereplők, miközben a forrásokat legkésőbb az év végéig ki kellene fizetni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13