Rengeteg pénz sorsa dől el: a tét 1300 milliárd

agrarszektor.hu
Várhatóan júniusban hagyja jóvá Brüsszel az átdolgozott magyar vidékfejlesztési programot. A mostani kalkulációk szerint 1300 milliárd forintot lehet elkölteni 2015-2020-ban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Benyújtotta a kormány az Európai Bizottságnak a 2014-2020-as uniós ciklusra vonatkozó vidékfejlesztési program (VP) átdolgozott változatát - jelentette be az MTI szerint Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség államtitkára. A benyújtást követő formális bizottsági eljárások maximum 60 napot vehetnek igénybe, így a VP-t várhatóan júniusban hagyják jóvá, onnantól kezdve bármelyik jogcím megnyitható lesz.

A program révén összesen mintegy 1300 milliárd forint vidékfejlesztési forrás felhasználása kaphat zöld jelzést Brüsszelben, az egyes jogcímek megnyitásához azonban további előkészítő munkára van szükség. A pályázat-előkészítő munkacsoportok kidolgozzák az egyes pályázatok részletszabályait, az eljáráshoz szükséges formulákat, illetve zajlik az új követelményeknek megfelelő informatikai rendszer kialakítása a pályázatok befogadásához - közölte az államtitkár.

A program legfontosabb fejlesztési céljai közé tartozik a vidéki munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése a mezőgazdaságban. Különösen fontos ez a munkaigényes ágazatokban, mint az állattenyésztés, a zöldség- és gyümölcstermesztés vagy az élelmiszer-feldolgozás.

Az államtitkár szerint a 2007-2013-as időszakhoz képest jelentős változás az új, egységes rendszerhez illeszkedő, pályázóbarát eljárásrend, az egyszerűsített támogatástípusok bevezetése és az egyszerűsített elbírálás. Jelentős új eleme a vidékfejlesztési programnak, hogy lehetőség lesz a beruházási jellegű pályázatok megvalósításához előleg igénylésére. Ezzel azokat is segíteni akarják, akik hitelképesség és kezdőtőke hiányában nem tudtak pályázni a korábbi időszakban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?