Rohamot indít Csányi Sándor az OTP-vel

MTI
Húsz százalékra növelné részesedését az agrárfinanszírozásban az OTP Bank 2020-ra. A pénzintézet az idén 16-17 százalékos részesedést tervez.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az OTP Bank 2020-ra az agrárfinanszírozásban 20 százalékra növelné részesedését a tavalyi és az idénre tervezett 16-17 százalékról - mondta Szabó István, a pénzintézet agrárágazati igazgatóságának ügyvezető igazgatóhelyettese egy szakmai háttérbeszélgetésen. A részesedés idei szinten tartásához a múlt évi kihelyezések 6-7 százalékos növelésére van szükség.

Az OTP a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának (nhp) harmadik szakaszában meghirdetett 300 milliárd forintos forrásból 61 milliárd forintot nyert el. Ebből az előzetes becslések szerint az agrárágazat mintegy 50 százalékot használ majd fel, amelyből már 20 milliárd forintot lekötöttek a várható földvásárlási hiteligények finanszírozására.

Az OTP Bank a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettel (NFA) tavaly decemberben megkötött szerződéssel jogot szerzett - a kereskedelmi bankok közül esőként -, hogy részt vehessen a termőföld ügyletek finanszírozásában. Február 1-én indult az OTP Bank agrárértékesítési kampánya, amely a területalapú támogatásoknál azt jelenti, hogy a korábbi 80-85 százalékos finanszírozási arányt 85-90 százalékra emelték. Ezzel a gazdálkodók - megfelelő adós minősítés esetén - hektáronként 61 ezer forintot is kaphatnak előfinanszírozásként. Emellett a pénzintézet zöldkártya hitelterméke is megújult, amellyel a területalapú támogatást a bank két évre is képes előfinanszírozni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?