2017. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende

Hírek - Agrár-vidék

Spóroljon korszerűsítéssel a permetezésen (x)

Korszerűsítéssel akár több millió forintot is spórolhatnak a magyar gazdák a permetezésen. A legújabb gépek már nem csupán takarékosak, sokkal biztonságosabbak és környezet kímélőbbek. Így egy átlagos magyar gazdaság akár 20-30%-kal kevesebb anyagi ráfordítással állíthatja elő a szokásos mennyiségű termést. Ezekkel a permetező technológiákkal ismerkedhetnek meg a gazdák az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalván.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Az I. NAK Szántóföldi Napok AgrárgépShow–Mezőfalva az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye lesz. A 2017-ben első alkalommal megrendezésre kerülő két napos rendezvényt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével közösen szervezi. Az esemény időpontja: 2017. május 31. - június 1., helyszín a Fejér megyei Mezőfalva. A belépés díjtalan.

Mezőfalván a legújabb nemesítési és kutatási eredmények mutatkoznak be a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek, továbbá munkaeszközök, gépek, gépkapcsolatok hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban. A rendezvény különleges körülmények közt biztosít lehetőséget az agrárium szereplőinek a nagyközönséggel és az egymással való találkozásra, a lehetséges partnerekkel való megismerkedésre és a kikapcsolódásra.

Korszerűsítéssel akár több millió forintot is spórolhatnak a magyar gazdák a permetezésen. A legújabb gépek már nem csupán takarékosak, sokkal biztonságosabbak és környezet kímélőbbek. Így egy átlagos magyar gazdaság akár 20-30%-kal kevesebb anyagi ráfordítással állíthatja elő a szokásos mennyiségű termést. Ezekkel a permetező technológiákkal ismerkedhetnek meg a gazdák az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalván. A permetezés áll az ország legnagyobb szántóföldi bemutatójának középpontjában. A rendezvényen a termelők megismerhetik a legújabb költséghatékony és környezetkímélő módszereket. A hagyományos permetezési technikák ellen felróható, hogy a permetezés során a környező táblák óhatatlanul szennyeződnek, a vegyszermennyiség sokszor több mint amennyire a növényeknek szüksége van, illetve hogy a permetezőgépek biztonsága nem ideális. Ezekre a problémákra nyújtanak megoldást a legújabb permetezési technológiák: a szakaszvezérlés, a megnövelt fúvóka darabszám és a specifikus vegyszerbekeverő rendszerek, amelyekről ingyenesen tájékozódhatnak a gazdák a Szántóföldi Napokon. Bár a permetezés elengedhetetlen a jó terméshez, egy korszerű, önjáró permetezőgép ára akár a 100 millió forintot is elérheti, így a rendezvényen az interaktív bemutató mellett több bank is segítséget nyújt majd a kedvező agrárhitelek közötti választásban.

A rendezvénynek nem kevesebb, mint 39 hektárnyi terület ad otthont. Ebből a szántóföldi gépbemutatót 5 hektáros, a permetező bemutatót 2 hektáros részen tartják meg, több mint 11 hektáron pedig fajtabemutató lesz. De többek közt Nébih fajtabemutató, gyerekmegőrző, kézműves foglalkozások, a gyakorlati és szántóföldi bemutatók szüneteiben növényes előadások, valamint Prega könyvbemutató is várja az érdeklődőket. Mezőfalván egy helyen kerül bemutatásra a mezőgazdasági gépészet és a növénytermesztés számos eleme is – nagy szakmaisággal és érdekesen, gyakorlati megközelítésben, ugyanakkor szórakoztatóan.

Részletes program: www.szantofoldinapok.hu

A rendezvény közvetlen facebook linkje: https://www.facebook.com/I.NAKSZANTOFOLDINAPOK

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu