Állandó veszélyek leselkednek ránk - Így védekezhetünk

agrarszektor.hu
Egy termelőnek mindig fel kell készülnie az olyan esetekre, amelyek tönkre tehetik a gazdálkodást - jelentette ki Zandler Gábor, az AON Magyarország Kft. vezető értékesítője, aki Kockázatkezelés a mezőgazdaságban címmel tartott előadást a Portfolio és az agrárszektor.hu által közösen szervezett Agrárium 2015 konferencián.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az agrárvállalkozások számára rendkívül fontos a kockázatkezelés, azaz hogy a gazdálkodó fel legyen készülve az olyan esetekre, amelyek tönkre tehetik a gazdálkodást. A kockázatkezelés maga úgy definiálható, mint a kockázatok tudatos, strukturált elemzése és a hatásuk minimalizálásához szükséges intézkedési terv készítése. A kockázatkezelés célja a vállalkozás tevékenységének, pénzügyi stabilitásának biztosítása, a tulajdonosi vagyon megőrzése összhangban az üzleti célokkal, a környezettel és a pénzügyi lehetőségekkel - állapította meg Zandler Gábor.

A kockázat teljes mértékben nem vehető ki a rendszerből, a hatás minimalizálására kell törekedni. Minden vállalkozás egyedi és tevékenységhez kapcsolódó "tipikus" kockázatokkal is bír, ezekre válaszokat kell adni. Ez lehet a kockázat elkerülése, megtartása (finanszírozzuk a kockázatot - például nem kötünk biztosítást), illetve áthárítása, amelynek leggyakoribb eszköze a biztosítás. Nem mindegy azonban, hogy "hogyan" és "mit" biztosítanak, meg kell vizsgálni, hogy az egyes eseményeknek milyen hatása lehet a vállalat életére.

A világ nagy részében a vállalatok legkedveltebb kockázatkezelési eszköze az időjárás alapú "biztosítás", amelynek során elérhető, hogy az adott vállalkozás szükséges paramétereivel számoljon a biztosító. A vállalat saját igényei mentén alakítható az időjárás-védelem, elérhető az esetleges katasztrófahelyzetek fedezete, illetve a pénzügyek kisimítása.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 18. 09:58