Csányi gigacége a vetéstől a szárításig most már mindent lefed

agrarszektor.hu
A terményszárítás területére is betört a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonába tartozó KITE Zrt. A nádudvari agrárintegrátor cég egy, a biztonságot és hatékonyságot javító precíziós terményszárítási technológiát is értékesít mostantól partnerhálózatában.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A KITE Zrt. 2017 júniusától partnerhálózatában értékesíti a Videokontroll precíziós terményszárítási technológiát - áll a nagyvállalat és a fejlesztő RS Bt. közleményében. A szemestermény szárítók biztonságát és hatékonyságát javító innováció az agrárintegrátor cég precíziós gazdálkodás programjának részét képezi.

A Videokontroll segítségével optimalizálható a szemestermény-szárítók működése, ezen felül a szárítótüzek megelőzése is lehetővé vált. Eredménye az egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó élelmiszer és takarmány, csökkenő energiaköltség és környezeti terhelés.

A precíziós gazdálkodást csakis komplexen lehet vizsgálni, márpedig a növénytermesztés folyamata nem zárul le a betakarítással. Ennek a komplexitásnak elhagyhatatlan része a Videokontrollra alapozott precíziós terményszárítás - mondta el a megállapodás kapcsán Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója.

A rendszer a keresztáramú szárítókba utólag építhető be. A szárítás folyamatát felügyelő kezelő minden fontos információt lát egy monitoron, ami a folyamat precíz irányításához kell. Az adatok interneten keresztül is kontrollálhatók, sőt a tulajdonos egy mobil applikáció révén, akár a telefonján is követheti a szárító működését - ismertette a részleteket Speiser Ferenc mezőgazdasági szaküzemmérnök, a Videokontroll egyik fejlesztője.

Az első, második és harmadik generációs Videokontroll fejlesztésén a 80-as évek elején Speiser Ferenc a Debreceni Egyetem munkatársaival közösen dolgozott. Az akkori technológiát harminc évvel később már két fiával közösen, családi vállalkozásként fejlesztették tovább, és kidolgozták a precíziós szárítás technológiáját.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?