2017. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende

Hírek - Agrotechnológia

Digitális stratégia a mezőgazdaságban

Új mezőgazdasági feladatkiosztó és adatbázis-kezelő rendszert fejlesztett ki egy magyar tulajdonú cég. Az (okos)eszközöket és applikációkat terepen is lehet használni.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A hazai agrárágazatban a modern informatikai eszközök alkalmazása 10–30 százalékos hatékonyságnövekedést eredményezhet a magyar digitális agrárstratégia megállapítása szerint – áll a flottakövetéssel foglalkozó budapesti i-Cell közleményében. A gazdáknak úgy kell fokozniuk a versenyképességüket, hogy közben egyre kisebb mértékben terheljék a környezetet, és egyre kíméletesebb földművelési technológiákat alkalmazzanak, mert ezáltal egyre kevesebb káros anyagot tartalmazó termékeket kínálhatnak a piacon.

Ez előtérbe helyezi az (okos)eszközök és applikációk alkalmazását. Ezeket a gazdák nemcsak a feladatkiosztó központban, hanem a „terepen” is használhatják.

Az i-Cell mezőgazdasági feladatkiosztó és adatbázis-kezelő rendszerének tabletes alkalmazása a felvehető táblákat a munkát végző személyekre és területekre bontja. A fejlesztés alkalmas az aktuális pozíció megjelenítésére, illetve az adott munkafolyamat státuszának kezelésére, térkép és táblázat formájában egyaránt. Naplózza a munkavégzés műveleteit, így visszakereshetők az elvégzett műveletek adatai, a munkát végző személyekre lebontva.

A többlépcsős navigációs rendszer a munkagépeket és a dolgozókat a megjelölt, konkrét helyekre navigálja. A benne foglalt adatok olyan navigációs alkalmazásokba is exportálhatóak, mint amilyen a Google Maps vagy a Waze.


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu