Fejlesztette baktériumtrágya üzemét az Agrova

MTI
Európai uniós forrás segítségével, mintegy 90 millió forintból fejlesztette a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beszterecen lévő Phylazonit baktériumtrágyát előállító gyárát az Agrova Kft. Az üzem évente 10-15 millió liter baktériumtrágyát állít elő.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A társaság a fejlesztéséhez a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban több mint 38 millió forintot nyert el - mondta Vajda Péter, az Agrova Kft. ügyvezető igazgatója. A beruházási összegből megépítettek egy folyadékhűtő berendezéssel kombinált keverőtartály-rendszert, valamint eszközöket vásároltak.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

A 600 négyzetméter alapterületű biotrágya gyárat 2009-ben építették meg Beszterecen mintegy 500 millió forintos költségből. A mostani beruházás révén 210 ezer literről 330 ezer literre növelték a tárolókapacitást. Az üzem évente 10-15 millió liter baktériumtrágyát állít elő.

A baktériumtrágya a talajba bekerülve a nitrogént köti meg, a foszfort "mobilizálja", a cellulózt pedig lebontja, visszaállítva a termőréteg úgynevezett életerejét. A talajoltóanyagnak a nyíregyházi Szuro-Trade Kft. a kizárólagos gyártója, az Agrova Kft. a forgalmazója, míg a találmányként bejegyzett szer jogtulajdonosa a Phylazonit Kft. A nyilvános cégadatok szerint az Agrova Kft. 2015-ben 853 millió forint nettó árbevétel mellett 47 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?