Figyelem! - Rendkívüli módosítás az agrárképzésben

MTI
A Magyar Rektori Konferencia (MRK) rendkívüli kérésére módosítják az agrárképzési területen 2016-ra előírt érettségi vizsgakövetelményeket az általános és pótfelvételi eljárásban - közölte a felsőoktatási államtitkárság az MTI-vel. Az MRK azért kérte a módosítást, mert az agrárképzésre jelentkezők számának csökkenésétől tartott.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az államtitkárság tájékoztatása szerint 2014-ben a rektori konferencia kérésére szigorították a felvételi követelményeket, kötelezővé téve az agrárképzési területen az érettségit biológiából vagy kémiából. Az MRK most viszont azért kérte a módosítást, mert az agrárképzési területen a jelentkezők számának erőteljes csökkenésétől tartott. Az államtitkárság - elsődlegesen az agrárképzési területre felvételizők, valamint az agrárium szakmai érdekeit szem előtt tartva - a rendkívüli kérésnek eleget tett, az ehhez szükséges lépéseket végrehajtja - jelezték.

Az agrárképzési területen ennek megfelelően a választható érettségi vizsgatárgyak között van a biológia, fizika, földrajz, egy idegen nyelv (angol, német), informatika, kémia, matematika, természettudomány, egy szakmai előkészítő tárgy. Ebből a jelentkezőnek kettőt kell választania. A módosítások egy jelentkezőt sem érintenek hátrányosan, hiszen az érintettek az adott képzési területen több szak közül választhatnak, mint amennyiből a 2014-ben közzétett szabály alapján választhattak volna - közölte az államtitkárság.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03