Gazdálkodási napló: itt az új ingyenes szoftver

agrarszektor.hu
Új, ingyenes számítógépes programot dolgozott ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a gazdálkodási naplókra (GN). A szoftver nem csak a kitöltésben működik közre, hanem több más funkciójával is könnyítheti a naplóvezetésre kötelezett gazdálkodók munkáját.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2015-től egyre több agrártámogatás elnyerésének feltétele, hogy a termelők gazdálkodási naplót vezessenek - állapítja meg a NAK közleménye. Ez érvényes a nitrátérzékeny területen gazdálkodókra is, így a GN-kötelezettség ma már a termelők mintegy kétharmadát érinti. A különböző támogatási formákhoz más-más gazdálkodási naplót kellett alkalmazni, amelyeket 2016. január 1-től egységesítettek.

A kamara új, ingyenes programot dolgozott ki, amely minden támogatási forma naplóvezetési előírásainak megfelel - derül ki a közleményből. A szoftver nem csak a napló kitöltésében segítheti a gazdálkodókat, hanem az abban rögzített adatok alapján elkészíti a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felé kötelezően benyújtandó adatszolgáltatásokat.

A gn.nak.hu címen elérhető szoftver lehetőséget biztosít arra is, hogy a termelő nyomon kövesse a gazdaságával kapcsolatos információkat, például kimutatásokat készítsen a vetésterület méretéről, az inputanyag-felhasználásról vagy a hozamokról. A szoftver jelzi a gazdáknak a fontos határidőket és figyelmeztet a bejelentésköteles események időpontjára. A program a későbbiekben alkalmas lesz arra is, hogy a talajvizsgálati adatok alapján összeállítsa a kötelező tápanyag-gazdálkodási tervet, jelenleg mérlegalapú tápanyag-gazdálkodási terv készíthető vele.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58