2017. szeptember 26. kedd Jusztina

Hírek - Agrotechnológia

Képzésekkel növelné a belső piac minőségét a kamara

Nemcsak a technológiát, hanem a termékeket is folyamatosan fejleszteni kell a versenyképesség megtartása és növelése érdekében, ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) termékfejlesztési gyakorlati képzést indított a múlt év őszén. A belföldi piac egyre inkább igényli a jó minőségű árut, így az egyik legfontosabb célja a képzéseknek az importkiváltás.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által indított termékfejlesztési gyakorlati képzések főként azoknak szólnak, akik már több éve tevékenykednek az élelmiszeripar egy-egy területén. A képzés célja pedig az, hogy a résztvevők a legújabb termék-előállítási lehetőségekkel ismerkedhessenek meg a gyakorlatban. Erre nagy az igény az élelmiszeripari vállalkozásokat működtetők között, mivel

a belföldi piac is egyre nagyobb mértékben igényli a jó minőségű, korszerű előállítású árut, és az import kiváltásával a hazai termelők erősíthetik pozícióikat a belföldi piacon

 - mondta Keleti Marcell, a NAK élelmiszeripari igazgatója az MTI-nek.

Idén tavasszal sajtkészítési képzést tartottak Franciaországban, illetve ennek folytatásaként a magyar Tejgazdasági Intézetben túrókészítési, savanyított tejtermék előállítási és gomolyasajt-készítési módszereket tanulmányozhattak a gyakorlatban a résztvevők. Még az idei ősszel újabb tejipari gyakorlati továbbképzést szervez az agrárkamara Magyarországon, emellett külföldi gyakorlati képzést is tartanak Spanyolországban, ahol - folytatva a tavalyi szalámi készítési kurzust - a sonka-előállítás fortélyaival ismerkedhetnek a magyar résztvevők - fejtette ki az élelmiszeripari igazgató.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu